Često postavljana pitanja

Ići dole

Često postavljana pitanja

Počalji od Draxler taj Sub Jul 20, 2013 10:44 am

FAQ - Često postavljana pitanja


Igra je odlična, ali [neka greška u igri] me potpuno izluđuje.

Igra je još uvek u beta fazi i još uvek je u aktivnom razvoju, naravno dese se neke greške, najveći broj njih bude odmah popravljen, i igra će tako dobijati na kvalitetu, svaki put. Ako imaš nekih sugestija, pogledaj pitanja oko sugestija, dole.

Voleo bih da predložim neke novine!
Možeš da kontaktiraš Basra na oficijalnom IRC kanalu (#haxball @ irc.freenode.net).Kako mogu da pomognem/doprinesem igri?
Isključivo Basro rukovodi celim projektom i trenutno su ti zatvorena vrata. Ali uvek možeš doprineti igri prijavljivanjem grešaka ili pravljenjem donacija da bi Basro mogao da se koncetriše na nove projekte.

Ne mogu da uđem ni u jednu sobu.
Probleme sa povezivanjem ima svaka peta osoba koja ima loše rutere.

Ako spadate u tih pet, imate problem zbog '' NAT hole punching-a ''. To nije problem sajta, već problem Flash-a, i povodom toga ne možeš ništa uraditi.Postoji pet načina koji mogu ublažiti igru:

● Prosleđivanje UDP portova u ospegu 1024..65535 (znam ih mnogo, Flash će izabrati jedan nasumice).
● Ako se oko tebe nalazi više rutera, probaj sa drugim.
● Konfiguriši ruter da se pokaže na računar kao "DMZ host".
● Uklanjanje rutera i povezivanje direktno na net.
● Ukoliko vam ništa nije pomoglo, bez brige, uvek ćete naći host na koji će te moći ući i igrati utakmice.


Moje ime je postalo crveno, igra se dezinhronisala.
Igra ti se dezinhronisala i ti ne vidiš isto kao i ostali igrači. To se dešava kod starijih verzija kompijutera koji nemaju SSE2 upustvo. Ovaj problem ćeš rešiti jedino igranjem na modernijem kompijuteru. Ako ti se stalo dešava isto, ne odustaj, verovatno i host ima sličan problem. Potraži neku drugu sobu.Suviše laguje!

Haxball funkcioniše na peer to peer (p2p) modelu komunikacije. Prostije rečeno, sve zavisi od interneta svih prisutnih u sobi, a ne od servera kako mnogi misle. Haxball nema servere! Jedini server koji haxball koristi je RTMFP server koji služi da samo uspostavi početno povezivanje među prisutnima. Šta to praktično znači? To praktično znači da sav ping (lag) u igri zavisi isključivo od uploada hosta, kao i Vašeg downloada. Zavisi i od broja igrača u sobi jer se hostov upload deli na svakog igrača. Ili na primeru:

Ako host ima jako slab upload lagovaće svima. Isto tako, ako recimo nešto skidate ili gledate na internetu dok igrate u zavinosti od toga kolikom brzinom se to skida i kolika je download brzina Vašeg interneta je moguć lag. Ako skidate recimo torrent (koji uglavnom koristi maksimum download-a) ili gledate video na Youtube (a još se nije izbufferovao do kraja), logično da će vam lagovati jer nemate dovoljno slobodnog protoka da hostu šaljete sve promene koje učinite u igri.

Šta znače dva broja pinga u formatu n/n?


Taj format nam govori prosek/najveći broj pinga (na primer poslednjih 20 ping poruka). U praksi, igra gde je broj pinga manji od 100 je dobra, igra se bez problema. Preko 300 je veoma loš ping, igrači poskakuju, zato isključi sve programe i nastavi da vežbaš.
Draxler
Draxler

Broj poruka : 18
Datum upisa : 19.07.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu